Upravit stránku

Armáda Spojených států amerických koupila prostřednictvím CSG USA radary ReTwis 5 od pardubické společnosti Retia

Unikátní produkt pardubické společnosti Retia se úspěšně uplatnil v ozbrojených a bezpečnostních složkách Spojených států amerických. Radar ReTwis, který umožňuje identifikovat polohu živých organismů za pevnou přepážkou, je ve Spojených státech nabízen společností CSG USA pod názvem POLR-1. Mezi jeho uživatele se zařadila i Armáda USA, která ho pořídila pro své speciální jednotky. Další trhy s významným potenciálem pro tento malý přenosný radar představují Vietnam a další země z Asie, Blízkého východu a Evropy.

Holding CSG měl v roce 2021 historicky nejvyšší zisk

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) dosáhl za rok 2021 nejvyššího zisku ve své historii. Čistý zisk vzrostl oproti roku 2020 o 44 procent na 1,3 miliardy korun. Ukazatel EBITDA dosáhl za rok 2021 2,7 miliardy korun, tržby byly ve výši 14,4 miliardy korun. Šest společností holdingu dosáhlo obratu přes miliardu Kč. Skupině, kterou stoprocentně vlastní český podnikatel Michal Strnad, se i přes vliv covidu, problémy u dodavatelů a růst cen energií dařilo ve všech pilířích jejího podnikání, tedy v leteckém, obranném, železničním i automobilovém průmyslu.