Upravit stránku

Společnost Excalibur International realizuje nové projekty pro Indonésii v hodnotě přes 500 mil. eur

Společnost Excalibur International, obchodní agentura ze skupiny CSG, v současné době realizuje dva významné vyzbrojovací projekty pro Indonésii. Informace o nich byla zveřejněna na veletrhu obranných technologií Indodefence 2022, který se konal ve dnech 2. až 5. listopadu v indonéské Jakartě. V rámci projektu MRAD (Medium Range Air Defence) dodá česká firma indonéským vzdušným silám systém protivzdušné obrany středního dosahu. V rámci projektu KHAN dodá systém taktických balistických raket. Celková cena obou projektů v součtu přesahuje 500 miliónů eur.

Buggyra vyrazila na Dakar od Rudolfina. Za zvuku fanfár

Fanfára pro štěstí v podání dechové sekce České filharmonie, budova Rudolfina a silueta Pražského hradu jako kulisa. Tatrovácké speciály závodního týmu Tatra Buggyra ZM Racing vyrazily na 45. Rallye Dakar hodně slavnostně. Rallye Dakar startuje 31. 12. 2022 a poslední 14. etapa by měla skončit v saúdskoarabském Dammamu 15. 1. 2023.

Skupina CSG získala většinový podíl ve Fiocchi, předním světovém výrobci malorážové munice

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) vlastněný českým podnikatelem Michalem Strnadem se 24. listopadu 2022 stal vlastníkem 70procentního podílu v italské firmě Fiocchi Munizioni, který odkoupil od investiční skupiny Charme Capital Partners. Menšinovými akcionáři ve firmě, která je předním evropským výrobcem malorážové munice, nadále zůstávají rodina Fiocchi i Charme Capital Partners. Cenu transakce strany nezveřejnily, jedná se však o finančně největší investici v historii holdingu Czechoslovak Group a také v historii českého obranného průmyslu.

Sparťanské legendy se svezly legendárními tatrovkami

V neděli 6. listopadu, před zápasem s hokejovými Pardubicemi, se rozrostl Klub legend hokejové Sparty o pět nových osobností. Slavnostnímu aktu, jenž se uskutečnil přímo na ledové ploše před extraligovým zápasem, předcházela autogramiáda legend v Galerii Harfa a jejich společný oběd legend ve Stages hotelu. Právě při cestě z oběda na autogramiádu došlo k setkání legend: tatrovácké legendy převezly ty sparťanské na místo autogramiády.

Tatra Trucks je mezi TOP 10 firmami v ESG žebříčku

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si připsala další úspěch. Umístila se mezi TOP 10 velkými firmami v ESG ratingu. První nezávislé a komplexní srovnání společností podle ESG v Česku vyhodnotily Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s programem CEMS MIM na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze. Tatra Trucks uspěla v konkurenci 87 přihlášených firem. Výsledky ratingu uveřejnil časopis Forbes.

Společnosti patřící do holdingu CZECHOSLOVAK GROUP se opět představí na veletrhu Indo Defence Expo & Forum v Jakartě

V indonéské Jakartě se v termínu od 2. do 5. listopadu uskuteční devátý ročník mezinárodního veletrhu zaměřeného na obranný průmysl Indodefence. Veletrhu, jehož význam rok od roku stoupá, se zúčastní i společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) spadající do divizí CSG Aerospace a CSG Defence, které tam budou prezentovat své produkty a služby.

Unikátní historické vozy Tatra jsou k vidění v muzeu automobilky DAF

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks se pečlivě stará o své historické dědictví a dělí se o ně i s širokou veřejností. Mimo jiné je tak mnoho unikátních historických tatrovek z její sbírky, ale i od soukromých sběratelů, k vidění v ucelených expozicích dvou kopřivnických muzeí. Některé z těchto vozů jsou ale nově vystaveny v Nizozemsku, v atraktivním prostředí muzea automobilky DAF, kde budou do března příštího roku.