Upravit stránku

CSG pokračuje jako hlavní partner hokejové Sparty

Spojení HC Sparta Praha s průmyslově-technologickým holdingem Czechoslovak Group (CSG) pokračuje i v extraligové sezoně 2022/2023. Kromě CSG se budou na domácích zápasech úřadujícího vicemistra prezentovat značky Tatra Trucks, DAKO-CZ a Prim. CSG bude znovu též partnerem utkání Sparta vzdává hold, utkání, při nichž klub oceňuje činnost složek Integrovaného záchranného systému. Holding se také díky spolupráci s Ústavem hematologie a krevní transfúze aktivně zapojí též do akce Sparťanská krev.

Novým členem představenstva CSG se stal Ladislav Štorek

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) má od září nového člena představenstva. Stal se jím Ladislav Štorek (50), zkušený právník, který téměř 30 let působil v globální právní firmě Dentons (resp. předchozích firmách, které se staly součástí Dentons). V minulých letech již Ladislav Štorek s CSG úzce externě spolupracoval. Nový člen představenstva bude vykonávat funkci člena statutárního orgánu, zároveň bude působit jako General Counsel, zastřeší tedy veškeré zásadní právní záležitosti holdingu.

Své výrobky a služby představí společnosti holdingu Czechoslovak Group a Tatra Trucks na veletrhu MSPO 2022 v polských Kielcích

Ve dnech 6. až 9. září 2022 se uskuteční v pořadí už 30. ročník prestižního mezinárodního veletrhu obranné a bezpečnostní techniky MSPO v polských Kielcích, který patří mezi největší v Evropě. Společnosti holdingu Czechoslovak Group (CSG) a kopřivnická Tatra Trucks jsou jeho tradičními účastníky a nebudou chybět ani letos.

Firmy CSG Aerospace se opět představí na prestižní akci World ATM Congress v Madridu

V Madridu se v červnu uskuteční World ATM Congress. Jde o nejdůležitější akci roku týkající se  oblasti ATC a ATM, proto si účast opět nenechají ujít společnosti divize CSG Aerospace průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group. Své produkty a řešení budou ve španělské metropoli v termínu od 21. do 23. června prezentovat softwarové společnosti CS SOFT a ATRAK a pardubické radarové společnosti ELDIS a RETIA

CZECHOSLOVAK GROUP představila na veletrhu Eurosatory další novinky: vojenskou Tatru Phoenix a vyprošťovací vozidlo TREVA-30

V Paříži se koná další ročník nejvýznamnějšího evropského veletrhu vojenské techniky a obranných technologií Eurosatory. Hned první den se na společném stánku firem holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a kopřivnické automobilky TATRA TRUCKS představila samohybná houfnice MORANA na tatrováckém podvozku. Dalšími novinkami, které mají na EUROSATORY premiéru, je vyprošťovací vozidlo TREVA-30 a Tatra Phoenix s pancéřovanou kabinou.

EXCALIBUR ARMY A TATRA TRUCKS představily na veletrhu Eurosatory houfnici MORANA a další světové novinky

V Paříži se koná další ročník nejvýznamnějšího evropského veletrhu vojenské techniky a obranných technologií Eurosatory. Hned první den se na společném stánku firem holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a kopřivnické automobilky TATRA TRUCKS představily ve světové premiéře několik novinek. Největší ohlas sklidila bezesporu nová kolová samohybná kanonová houfnice MORANA, která je dílem šternberské společnosti EXCALIBUR ARMY. Slavnostního představení se účastnili velvyslanec ČR ve Francii Michel Fleischmann, náměstek ministryně obrany Tomáš Kopečný a prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Jiří Hynek.

Společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS se představí na prestižním veletrhu Eurosatory 2022 v Paříži

Ve dnech 13. – 17. června se v Paříži po šestileté přestávce uskuteční mezinárodní veletrh obranných technologií a vojenské techniky Eurosatory 2022. Své produkty tam bude vystavovat na 1800 výrobců i prodejců speciální techniky z více než šesti desítek zemí a chybět mezi nimi nebudou ani společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a automobilka TATRA TRUCKS, které jsou tradičními účastníky na tomto veletrhu.

Armáda Spojených států amerických koupila prostřednictvím CSG USA radary ReTwis 5 od pardubické společnosti Retia

Unikátní produkt pardubické společnosti Retia se úspěšně uplatnil v ozbrojených a bezpečnostních složkách Spojených států amerických. Radar ReTwis, který umožňuje identifikovat polohu živých organismů za pevnou přepážkou, je ve Spojených státech nabízen společností CSG USA pod názvem POLR-1. Mezi jeho uživatele se zařadila i Armáda USA, která ho pořídila pro své speciální jednotky. Další trhy s významným potenciálem pro tento malý přenosný radar představují Vietnam a další země z Asie, Blízkého východu a Evropy.

Holding CSG měl v roce 2021 historicky nejvyšší zisk

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) dosáhl za rok 2021 nejvyššího zisku ve své historii. Čistý zisk vzrostl oproti roku 2020 o 44 procent na 1,3 miliardy korun. Ukazatel EBITDA dosáhl za rok 2021 2,7 miliardy korun, tržby byly ve výši 14,4 miliardy korun. Šest společností holdingu dosáhlo obratu přes miliardu Kč. Skupině, kterou stoprocentně vlastní český podnikatel Michal Strnad, se i přes vliv covidu, problémy u dodavatelů a růst cen energií dařilo ve všech pilířích jejího podnikání, tedy v leteckém, obranném, železničním i automobilovém průmyslu.